čtvrtek 6. dubna 2023

Zápis: Sezení #2

 

I když to nejspíš vypadá, že se nic neděje a žádná hra snad ani neproběhla, přece jen se za poslední rok a půl podařilo odehrát čtyři sezení. Následuje hráčský zápis druhého z nich.

Příspěvek je antedatován zhruba dle data vytvoření zápisu, skutečně byl tento článek zveřejněn 2. dubna 2024.


Věž mořských bohů

= sepsal Sullik =

Ze zápisu Rafaela Peréze, poručíka Španělské koruny

Byl jsem vyslán na výpravu. Doprovázeli mě pánové Alessandro Conti a Krysztof Duda. Po celou dobu nám počasí přálo a bylo slunečno s příjemným vánkem.

Díky předešlým výpravám jsme mohli z dáli poznat z části pobořenou arénu a bylo to právě u tohoto pohledu, kdy jsme narazili na pramen, který končil v nedaleké tůňce. Voda v něm měla purpurový nádech. Žili v něm však plazi. Bylo rozhodnuto, že vodu nebudeme zkoušet. U Čoltůčku jsme se tak dlouho nezdrželi, avšak cestou od něj jsme narazili na Vítající tvář. Prazvláštní strom s pamětí.

Měli jsme však naspěch a tak jsme se vydali dál. Nad ránem jsme konečně došli k chrámu na útesu. Byl chráněn draky [varani]. Měli jsme obavy, že by draci mohli napadnout našeho mezka. Měli větší zájem o nás. Naše odhodlání však bylo silnější, než abychom se nechali zastrašit, a po chvíli zkoumání jsme se dostali do útrob chrámu. Hnízdili zde netopýři a nebylo jich pomálu. Uprostřed této pohanské budovy byl v kleci zlatem vězněný duch. Jeho vzezření připomínalo rohatou želvu.

Z výpravy jsme donesli cennosti v hodnotě zhruba tisíce dukátů. Pro ty z Vás, kteří by následovali naše kroky, vězte že pravým nebezpečím jsou rozčílení draci, mohou se totiž dostat do vnitřka pohanského chrámu a jejich velikost a nečekanou hbitost není radno podcenit. Buďte připraveni a dobře vyzbrojeni.


= poznámka GMa =

Výprava přinesla cennosti v hodnotě 1000 zl. Přinesli také 3 dřevěné masky, z nichž jedna propůjčuje zatím nerozpoznanou magickou schopnost.

Vojáci získali náklonnost domorodého želvího bůžka jménem Kane-Hekili – lze jej získat jako magického patrona.

Členové výpravy:
por. Rafael Peréz (důstojník) (Sullik)
Alessandro Conti (průzkumník) (Nord)
Krzysztof Duda (mušketýr) (David F.)


Žádné komentáře:

Okomentovat